Hieronta urheilijoille – Mitä vaikutuksia hieronnalla on

Kirjoittanut: Lihasjumi
11.3.2023

Hierontaa on käytetty tuhansia vuosia auttamaan ihmisiä tuntemaan olonsa paremmaksi fyysisesti, henkisesti ja emotionaalisesti. Nykyään hieronta urheilijalle on laajalti tunnustettu turvalliseksi ja tehokkaaksi hoitomuodoksi, jolla on lukuisia terveyshyötyjä, mukaan lukien kivunlievitys, stressin vähentäminen ja parantunut verenkierto.

Mutta tiesitkö, että hieronta voi olla myös tehokas työkalu urheilijoille? Olitpa ammattiurheilija tai viikonloppusoturi, hieronta voi auttaa sinua toipumaan nopeammin vammoista, parantaa joustavuutta ja parantaa yleistä suorituskykyäsi.

Tässä on muutamia urheilijoille suunnatun hieronnan monista eduista:

  1. Vähentää lihasjännitystä ja arkuutta
  2. Parantaa liikelaajutta ja joustavuutta
  3. nopeuttaa vammoista toipumista
  4. Vähentää stressiä ja ahdistusta
  5. Parantaa yleistä suorituskykyä

Urheiluhieronta vähentää lihasjännitystä ja arkuutta

Treenin aikana lihaksemme työskentelevät kovasti tuottaakseen energiaa ja liikettä, mikä voi johtaa kireyteen ja arkuuteen. Tämä jännitys voi johtaa liikeradan vähenemiseen, huonoon suorituskykyyn ja lisääntyneeseen loukkaantumisriskiin.

Urheiluhieronta voi auttaa vähentämään lihasjännitystä ja arkuutta lisäämällä verenkiertoa ja happea vaurioituneelle alueelle. Tämä auttaa huuhtomaan pois myrkkyjä ja kuona-aineita, jotka kerääntyvät lihaksiimme harjoituksen aikana, mikä voi edistää kipua ja tulehdusta.

Parantaa liikelaajuutta ja joustavuutta

Hieronta urheilijoille voi myös parantaa liikelaajuutta ja joustavuutta vähentämällä lihasjännitystä ja lisäämällä nivelten liikkuvuutta. Tämä voi olla erityisen hyödyllistä urheilijoille, jotka suorittavat toistuvia liikkeitä, kuten juoksijoille tai pyöräilijöille, jotka voivat kokea kireyttä lantiossa, jaloissa ja alaselässä.

Löysäämällä kireitä lihaksia ja lisäämällä nivelten liikkuvuutta urheiluhieronnalla, voi auttaa urheilijoita liikkumaan vapaammin ja helpommin, mikä voi parantaa suorituskykyä ja vähentää loukkaantumisriskiä.

Hieronta nopeuttaa urheilijalle vammoista toipumista

Loukkaantumiset ovat yleisiä urheilussa joko liikakäytön, trauman tai muiden tekijöiden vuoksi. Urheiluhieronta voi auttaa nopeuttamaan vammoista toipumista lisäämällä verenkiertoa ja happea vaurioituneelle alueelle, mikä edistää paranemista ja vähentää tulehdusta.

Urheiluhieronta voi myös auttaa vähentämään arpikudosta ja paranemisprosessin aikana muodostuvia kiinnikkeitä, jotka voivat haitata liikkuvuutta ja johtaa krooniseen kipuun.

Vähentää stressiä ja ahdistusta

Urheilijat kokevat usein suurta stressiä ja ahdistusta joko kilpailun, harjoittelun tai muiden tekijöiden vuoksi. Hieronta voi auttaa vähentämään stressiä ja ahdistusta edistämällä rentoutumista ja alentamalla muunmuassa kortisolin ja stressihormonin tasoa kehossa.

Hieronta voi myös edistää parempaa unta, mikä on välttämätöntä urheilijoille palautuakseen harjoittelusta ja ylläpitääkseen optimaalista suorituskykyä.

Urheiluhieronta parantaa yleistä suorituskykyä

Lopuksi urheiluhieronta voi parantaa yleistä suorituskykyä parantamalla verenkiertoa, lisäämällä energiaa ja vähentämällä lihasten väsymystä. Tämä voi auttaa urheilijoita suoriutumaan paremmin harjoittelun ja kilpailujen aikana ja vähentää loukkaantumisriskiä.

Lisäksi hieronta voi auttaa urheilijoita pysymään motivoituneina ja keskittyneinä vähentämällä stressiä ja ahdistusta sekä edistämällä rauhallisuuden ja hyvinvoinnin tunnetta.

Yhteenvetona voidaan todeta, että urheiluhieronta voi olla hyvä työkalu urheilijoille, jotka haluavat parantaa suorituskykyään, toipua vammoista ja ylläpitää optimaalista terveyttä ja hyvinvointia. Olitpa ammattiurheilija tai viikonloppusoturi, hieronnan sisällyttäminen harjoitusohjelmaasi voi auttaa sinua saavuttamaan tavoitteesi ja saavuttamaan täyden potentiaalisi.

Sivustoltamme voit varata hierontaa urheilijalle esimerkiksi alueille Helsinki, Espoo, Vantaa, Tampere, Oulu, Turku, Jyväskylä, Kuopio ja Lahti. Varaa aika ja kokeile miten urheiluhieronta toimii sinulle.