Kenelle urheiluhieronta on tarkoitettu?

Kirjoittanut: Lihasjumi
25.8.2022

Urheiluhieronta on kehitetty hyödyttämään urheilijoita ennen harjoittelua, sen aikana ja sen jälkeen. Se hyödyttää kaikkia aktiivisesti harjoittelevia, välttäen loukkaantumisia, lisäämällä joustavuutta ja nopeuttamalla toipumista urheiluvamman jälkeen. Kun urheiluun osallistuvien amatööri- ja ammattiurheilijoiden määrä on kasvanut, urheiluhieronnasta on tullut kaiken tasoisten urheilijoiden tapa valmistautua urheilun vaatimuksiin ja palautua suorituksen jälkeen.

Urheiluhieronta keskittyy vähentämään stressiä ja jännitystä, joka voi kertyä kehon pehmytkudoksiin harjoituksen aikana. Koulutetut hierojat käyttävät tätä hierontamenetelmää, joka sisältää kehon lihasten käsittelyä. Urheiluhieronta rentouttaa koko lihaksistoa ja kohdistuu tiettyihin ongelma-alueisiin. Urheiluhieronta on laaja ja erikoistunut käsite, joten katsotaan mitä hyötyjä se voi antaa juuri sinulle.

Kuka voi hyötyä urheiluhieronnasta?

Ammattiurheilijat hyötyvät epäilemättä urheiluhieronnasta, mutta tämä ei ole ainoa ryhmä, joka voi hyötyä tämän tyyppisestä hieronnasta. Jokainen, joka tarvitsee pehmytkudosten mobilisaatiota tai parantavaa hierontaa, saattaa hyötyä siitä. Koulutetut hierojat on opetettu hoitamaan kipuja, särkyjä, lihasjumeja ja lihasjäykkyyttä, jotta voit treenata paremmin.

Klassisen hieronnan sijaan urheiluhieronta voi olla sinulle oikea vaihtoehto, jotta voit jatkaa liikunnan täyteistä elämääsi ilman lihaksiston ongelmia. Kireiden lihasten venyttäminen, passiivisten lihasten harjoittaminen ja lihasjumien vähentäminen ovat kaikki mahdollisia. Urheilua harrastavat voivat kuitenkin ottaa urheiluhieronnan osana harjoitteluaan.

Urheiluhieronnan tyypit

Urheiluhieronta termin alle kuuluu kolme erilaista hierontatekniikkaa, jotka liittyvät parempaan lihaksiston suorituskykyyn. Jokaiseen hierontaan liittyy erilaisia ​​menetelmiä ja sillä on etunsa.

Tapahtumaa edeltävä urheiluhieronta
Tapahtumaa edeltävää urheiluhierontaa tarjotaan auttamaan merkittävien urheiluvammojen ehkäisyssä. Se suoritetaan muutamaa tuntia ennen urheilutapahtumaa, ja osa urheilijoista saa sen päiviä etukäteen. Tämäntyyppinen hieronta voidaan sisällyttää lämmittelyrutiinisi, jotta voit rauhoittua, aktivoida lihaksia ja päästä oikeaan mielentilaan ennen osallistumista.

Tapahtuman jälkeinen urheiluhieronta
Kehosi tarvitsee kipeästi parantumista kilpailun tai harjoittelun jälkeen, jolloin tapahtuman jälkeinen urheiluhieronta tulee voimaan, vähintään 1-2 tuntia Athletic-toiminnan jälkeen. Se rentouttaa lihaksia, ehkäisee kouristuksia ja auttaa vähentämään mikrotraumojen aiheuttamaa turvotusta. Se myös lisää verenkiertoa lihakseen, mikä auttaa poistamaan maitohappoa ja kuona-aineita.

Kuntouttava urheiluhieronta
Hae kuntouttavaan urheiluhierontaan, jos haluat tehostaa paranemisprosessia ja ylläpitää voimaasi. Tämäntyyppinen hierontahoito lievittää lihaskipuja ja auttaa vammojen toipumisessa. Se myös vähentää toistuvien vammojen todennäköisyyttä ja pitää kudokset joustavina, jolloin eri lihaskerrokset voivat liikkua sujuvasti toistensa päällä.

Urheiluhieronnan edut

Mahdollisten psykologisten etujensa lisäksi urheiluhieronnalla voi olla erilaisia ​​etuja fyysisen terveyden ja toiminnan edistämiseksi. Se on tehty pääasiassa auttamaan ja parantamaan säännöllisesti tai erittäin fyysisesti aktiivisia, yleensä urheilijoita, suorituskyvyn, paranemisen ja rentoutumisen suhteen.

Suorituskyvyn parantaminen
Urheilijat, jotka eivät kärsi fyysisistä vammoista, voivat hyötyä säännöllisistä ylläpitohieronnoista urheilusuorituksen parantamiseksi. Urheiluhierontahoito auttaa erityisurheilu- tai liikuntarutiinien työstämiä kehon osia. Tämä aktiivisuustietoinen hoito ja arviointi voi auttaa urheilijoita parantamaan taitojaan ja antamaan heille fyysistä tukea, jota he tarvitsevat saavuttaakseen ja saavuttaakseen tavoitteensa.

Vammojen toipuminen
Urheiluhierontahoito voidaan mukauttaa yksilöllisiin tarpeisiin, ongelmiin ja tarvittaessa vammoihin. Jokaisen urheilijan toipuminen vakavan onnettomuuden tai fyysisen rasituksen jälkeen on ainutlaatuinen. Urheilijan, valmentajan, fysioterapeutin tai lääkärin valitsema kuntoutusohjelma määräytyy urheilijan ainutlaatuisen sairaushistorian ja urheilutoiminnan perusteella, johon he osallistuvat.

Toksiinien poisto
Kuona-aineiden vapautuminen ja poistaminen lihaksista on palautumisen kannalta oleellinen osa, johon urheiluhieronta auttaa. Maitohappoa voi kertyä ja kuona-aineet voivat vahingoittaa tiettyjä kudoksia, kun lihaksia harjoitetaan pitkiä aikoja. Kuonan kertymä voi nopeasti vahingoittaa urheilullisia kykyjä ja vaikuttaa elämään urheilun ulkopuolella. Siksi maitohappo ja kaikki muut epämiellyttävät aineet lihaksissa ja kudoksissa vapautuvat urheiluhieronnalla työstämällä ja löysäämällä liikakäyttöisten alueiden lihaskuituja.

Parempi rentoutuminen ja uni
Urheiluhieronta auttaa urheilijoita sesongin ulkopuolella vähentämällä merkittävästi kauden aikana ylikuormitettuja tai jännittyneitä lihaksia. Hieronnan etuja ovat kemiallinen tasapaino ja mielialan stabilointi. Tämä hoito voi myös helpottaa ja syventää unta, koska huono unen laatu voi heikentää merkittävästi kehon kykyä toimia fyysisesti. Joten tämä hieronta voi auttaa lievittämään epämukavuutta ja tarjota tukea, jota tarvitaan hyvien nukkumistottumusten kehittämiseen ja ylläpitämiseen.

Lihakset jumissa?

Onko sinulla lihakset jumissa? Usein urheilijoilla voi tehokkaan harjoittelun myötä mennä esimerkiksi niskat, selkä tai pohkeet jumiin. Hieronta on toimivaksi todettu tapa avata ylikuormittuneet ja jumiutuneet paikat.

Jos tarvitset hierontaa juuri nyt, katso urheiluhierojien vapaat ajat ja varaa aika hierontaan. Se on hyödyllinen paitsi koville urheilijoille myös kaikille, jotka tekevät fyysisesti vaativia töitä päivittäin.